Reportagedag; Almere stedelijk landschap


Ontbijten om 8.00 uur bij www.tantetruusalmere.nl was heerlijk wakker worden met vers brood en koffie. Het was een regenachtige dag dus we namen nog maar een bakkie koffie.

Almere centrum is bijzonder door de afwezigheid van een geschiedenis. Er staat hier geen kerk in het midden van het dorp. Alles is de laatste jaren gebouwd en dat betekent een nieuw en een groot voetgangersgebied in het centrum. Dat laatste is erg prettig en maakt de stad rustiger dan veel andere steden. Voor mij is het ontbreken van een geschiedenis en oude gebouwen een gemis, ik merk dat de stad me niet raakt, het ontroerd me of bindt me niet. Dit maakte het maken van een mooie reportage niet makkelijk.

Ik houd van architectuur en strakke lijnen in een stad, Almere is er naar mijn idee niet in geslaagd om een mooi centrum neer te zetten ondanks de rust van de autoloze zones.  De bouwstijl en manier van verdeling van sommige gebouwen is zeker wel interessant , gelukkig is overal iets moois te vinden, maar of ik er ooit terugkom…

naamloos (46 van 280) naamloos (42 van 280) naamloos (26 van 280)